Reiska sõnas, et asub ametist vabastamise käskkirjaga põhjalikult tutvuma ning seejärel vaidlustab mupo otsuse kindlasti kohtus, kuna süüdistused on alusetud. „Ütlen ära, et need põhjused, mis välja on toodud, on absurdselt jamad.“

Endine mupo asejuht nentis, et ei tea veel, mis kõik tema kohta käskkirja kirja on pandud. Tänases avalduses teatas mupo, et Reiska on ameti autosid kasutanud loata ning võltsinud sõidupäevikuid. Sellised väited lükkas Reiska ümber ning kinnitas, et ta pole ühtki dokumenti võltsinud ning kõikide erasõitude eest on ta oma raha eest tasunud.

Reiska viitas, et mupo juhtidel hakkas tema ametist vabastamisega väga kiire ning läbi osakondade juhtide saadeti talle ka sõnumeid küsimusega, kas ta ei tahaks ise oma kohalt lahkuda. Reiska viitas, et joobes juhtimise osas pole veel õigeks ega süüdi mõistvat otsustki tulnud ning see oleks tulnud ametil ära oodata.

Asejuhi kohale oli Reiska sõnul välja valitud juba uus inimene, mistõttu sooviti Reiska hinnangul temast kärmelt lahti saada. Seda tehti mehe hinnangul aga alusetuid süüdistusi ritta seades. „Ma hirmsasti ootan seda aega, mil nad oma väiteid ümber hakkavad lükkama. Aga sinna läheb natukene aega."

Mupo juhi Monica Ranna ametisse asumise ajal oli mupol kaks asejuhti, lisaks Reiskale ka Kalmer Filatov, kes vabastati ametist möödunud aasta veebruaris. Reiska sõnul taheti temast sama moodi lahti saada, et täita meeskond n-ö oma inimestega.

„Kui esimene asetäitja vabastati ebaseaduslikult, sai kohe öeldud, et see asi on väär ja nii need asjad ei käi, kuid seda ei kuulatud ja mindi lõpuni. Lõpuks nad kaotasid kohtus,“ viitas Reiska, et temaga käitutakse samuti ebaseaduslikult ning ilmselt ootab mupot kohtus taaskord kaotus.