Ansip vastas täna riigikogus mitmele elamisloaäri puudutavale küsimusele. Küsimusele, kuidas kavatsete võtta vastutuse toimunu eest, vastas peaminister, et vastutavad süüdlased, ja need on riigikogust lahkunud Indrek Raudne ja Tallinna linnavolikogust lahkunud Nikolai Stelmach.

"Lisaks on riigikogus loodud elamislubade andmise ja sisserände kvoodi suurendamisega seotud asjaolude väljaselgitamiseks erikomisjon, kes annab eetilise hinnangu toimunule ja eeldatavasti teeb ka ettepanekud regulatsioonide muutmiseks," lisas peaminister.

Ansip märkis, et ootamatult suurenenud elamisloataotluste hulgale ja nende väärkasutamise ohule on valitsus tema hinnangul reageerinud kiiresti ja adekvaatselt, kuid möönas, et oleks võinud veel kiiremini reageerida.

Peaminister sõnas, et riigiprokuratuur on teatanud, et teadaolevatel andmetel puuduvad elamislubade skandaalis kuriteo tunnused ning kriminaalmenetluse alustamiseks pole alust. "Kui te aga küsite minu käest hinnangut Raudse ja Stelmachi elamislubadega seotud tegevusele, siis see on ühemõtteliselt hukkamõistev."