Politsei tabas Reiska alkoholijoobes autot juhtimas tänavu 17. septembril kella 23 ajal Järvevana teel. Politsei mõõtis siis Reiskal 0,45 milligrammi absoluutalkoholi sisaldumist ühes liitris õhus ehk joobeastme 0,945 promilli. Vastavalt liiklusseadusele ei tohi alkoholisisaldus ühes liitris juhi väljahingatavas õhus olla 0,1 milligrammi või rohkem või alkoholisisaldus juhi veres 0,2 promilli või rohkem.

Hiljem kinnitas Reiska, et polnud alkoholi tarvitanud ning saatis Põhja prefektuurile ka sellekohase vastulause. "Igal inimesel on omad õigused ja kui ma leian, et ma pole seda teinud, siis minu ainuke kaitse ongi ju kohtus õigust nõuda," ütles Reiska hiljem Delfile.

Reiska ja tema kaitsja peamised argumendid kohtus olid asjaolu, et Reiska ei saanud kuidagi teada oma joobest ning et mupo asejuhile ja endisele kriminaalpolitsei komissar Reiskale ei tutvustatud piisavalt joobe tuvastamise toiminguid.

Mupo endise asejuhi Reiska vaidlust arutati 5. jaanuaril, ent arutelu lükati edasi, kuna Reiska kaitsja Maano Saareväli sõnul tekkis vajadus täiendavate tunnistajate küsitlemiseks ning kohus määras istungi jätkumise tänasele.

Täna teatas mupo juht Monica Rand, et Tallinna munitsipaalpolitsei asejuht Margo Reiska on tänasest ametist vabastatud, lisaks tegi munitsipaalpolitsei politseile avalduse selle kohta, et Reiska olevat mupo autosid loata kasutanud ning võltsinud nende sõidupäevikuid.

Autode loata kasutamisega tekitatud kahju osas on ameti poolt ettevalmistamisel tsiviilnõude esitamine. Lisaks on sama revisjoni käigus tuvastatud suuremahuline andmete ja dokumentide võltsimine, millega võib olla seotud Margo Reiska.

Dokumentide võltsimise uurimise alustamiseks pöördus mupo 3. veebruaril avaldusega politseisse.