"Rootslastel oli paarkümmend aastat tagasi väljend "jälle üks soomlane", seega me teame, mis tunne see on. Immigrantidel on alati suurem risk sattuda raskustesse," rääkis Soome president põhjustest, mis võivad olla eestlaste sooritatud kuritegude taga Soomes.

Haloneni sõnul näitavad aga sügiseti toimuvad turud, kus eestlased osalevad ning kus Eesti ettevõtted ja inimesed väga populaarsed, et enamik soomlasi peab eestlastest väga lugu ja peab neid oma headeks naabriteks.

Oma kaheksateistkümnendat ja viimast korda Soome presidendina Eestit külastav Halonen rääkis, et Soomel on Venemaaga Eestist paremad suhted, kuna nendevahelisest sõjast on möödas 60 aastat. "Sõda on vahel isegi kergem. Meievahelisest sõjast mööda 60 aastat ja kui sõda on läbi, siis on see läbi. Me oleme juba harjunud olema naabrid, aga teie olite ju kaua veel n.ö majas sees," arvas Halonen. "Tegelikult kaotasime meiegi osa maad ja meilgi võttis kaua aega suhete loomine," lisas ta.

Esmaspäeval viibis Eestis visiidil Soome president Tarja Halonen. Riigipea ametiaega lõpetav Tarja Halonen kohtus president Toomas Hendrik Ilvesega ning ka riigikogu esimehe Ene Ergmaga. Oma intervjuu saatele "Kahekõne" lõpetas Tarja Halonen eestikeelsete sõnadega: "Eesti rahvas ja Eesti kultuur on mulle armsad."