Eesti mees rääkis saates, et pidi Soomes elu eest tööd vihtuma. Kohe pärast Soome saabumist selgus, et töö on kokkulepitust raskem ja töökoht oli Helsingi külje all asuva Vantaa asemel idapiiril asuv Lappeenranta. Samal ajal vahetus tööd pakkunud Soome ettevõte Eesti oma vastu, mis maksis mehele vaid kümnendiku seaduses ette nähtud palgast, vahendab Ilta-Sanomat.

Oma õigusi nõudnud mees hakkas lõpuks tapmisähvardusi saama. Mehe sõnul lastakse eestlastel Soomes teha üle 12-tunniseid tööpäevi, aga osa neist peab sellest hoolimata pudeleid korjama, et süüa osta.

„Silminnäkijä“ teatel on Soomes välja tulnud lugematuid juhtumeid, kus eestlasi on töötegemisel ära kasutatud. Ohvrid on nii mehed kui naised.

Osa petetud ehitusmeestest on pöördunud inimkaubandusevastase organisatsiooni poole Eestis. Paljud töötajaid petnud firmad jätkavad aga Soomes endiselt tegevust.

Soomes töötab kümneid tuhandeid eestlasi. Ametlikel andmetel on alaliselt Soome kolinud 30 000 eestlast, aga täpset arvu ei tea keegi. Mitteametlikel andmetel pakub Soome tööd umbes 100 000 eestlasele.