Raportis öeldakse, et ettevõte nimega Omsky Bacon, mille omanikud on maailma üks rikkamaid mehi Abramovitš ja Hollandi loomasöödafirma Nutreco, võitis 750 000-eurose toetuse tootmise laiendamiseks 250 000 sealt 500 000 seani aastas, vahendab DutchNews.

Toetus tuli Hollandi riiklikult fondilt PSI, mis peaks aitama väike- ja keskmise suurusega ettevõtteid investeerimisel arenguriikidesse eesmärgiga luua töökohti, kindlustada kestlik areng ja aidata kaasa keskkonnakaitsele.

Ametliku raporti järgi loob PSI liiga vähe töökohti ning sotsiaalse vastutuse aspekte kontrollitakse liiga vähe, teatas Hollandi telesaade „Radar“.

Lisaks sellele suruvad hiiglaslikud seafarmid nagu Omsky Bacon väikefarmereid turult välja, ütles Radboudti ülikooli arenguabi professor Paul Hoebink.

Wakker Dier paljastas ka teise 700 000-eurose toetuse, mis aitas Hollandi üht suuremat seakasvatajat ehitada hiiglasliku seafarmi Bosniasse. Toetust anti vaatamata sellele, et omanik on süüdi mõistetud loomade söötmises reostunud seasöödaga.

Rumeenias läks 400 000 eurot Hollandi raha linnufarmi ehitamiseks, kus kanu hoitakse palju väiksemates puurides, kui Hollandis lubatud. Megasuurte farmide rahastamine on samuti märkimisväärne, sest Hollandis püütakse nende ehitamist takistada.

Tööpartei ja liberaalide esindajad kavatsevad PSI küsimuse Hollandi parlamendis üles võtta.