Kaitseväe teavitusosakonna ülem kolonelleitnant Peeter Tali kinnitas Delfile, et kuigi vabariigi aastapäeva paraad on traditsiooniliselt suurem kui võidupüha paraad, siis ruumipuudust ei teki.

Kaitseväelased ja kaitseliitlased rivistatakse Tali sõnul Eesti vabariigi auks üles Tartus Vabaduse puiesteele Raekoja platsi ja Turu tänava ristmiku vahelisele lõigule. Paraadil marsib üle 1100 kaitseväelase, kaitseliitlase ja sisekaitseakadeemia kadeti, keda saadavad kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Tali kinnitusel mahuvad ära ka kõik pealtvaatajad ning paraadi saab kaeda ka Riia tänaval, mida mööda marsitakse kaitseväe ühendatud õppeasutuste hoone juurde.

Paraad on üles rivistatud 11 kompaniiks, neljaks rühmaks ja neljaks patareiks. Jalgsi marssivatele üksustele lisaks saab paraadil näha erinevat tehnikat ja relvastust, nagu soomustransportööre Sisu, õhutõrjeraketisüsteeme Mistral, 155-millimeetriseid ja 122-millimeetriseid haubitsaid, tankitõrjeraketisüsteeme Milan ja Mapats ning 120-millimeetriseid miinipildujaid.

Võrreldes eelnevate paraadidega on tehnikaalaselt suurim erinevus see, et paraadil osaleb senisest rohkem tehnikat, mida kasutavad kaitseväe logistikud. Kaitseväe relvastuse ja tehnikaga saab pärast paraadi tutvuda Küüni tänaval. Kaitseväelased seavad oma tehnika üles Poe tänava ja Kaubamaja vahelisele lõigule.

Eesti vabariigi aastapäeva paraadi juhatab kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras, paraadi rivistaja on kaitseväe peastaabi ülem kolonel Peeter Hoppe ja paraadi võtab vastu vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.