Delfil on olemas kirjavahetus, kus Põhja-Tallinna valitsuse linnamajanduse osakonna peaspetsialist ja keskerakondlane Aavo Vään edastab ühistutele üleskutse Irina Hollandi palvega. "Käesolevaga edastame KÜ Uus-Maleva 7 esimehe Irina Hollandi palvel kutse piketile," seisab e-kirjas.

Üleskutsele on lisatud ka Hollandi palve linnaosvalitsusele sõnumi levitamiseks ja piketil osalemiseks: "Hea eestimaalane. Edastan Teile minu poolt korraldatava piketi kutse. Palun Teid teavitada ühistu esimehi ja nende kaudu kõiki korteriomanike, et on toimumas meeleavaldus 17.01.2012 kell 12-13 (Lossi platsi 1) Toompeal. Palun Teid koos kolleegidega võimalusel osaleda," seisab Hollandi saadetud üleskutses Põhja-Tallinna valitsusele.

Kuigi Holland on eelnevalt ajalehele Pealinn väitnud, et pole seotud ühegi erakonnaga, selgub äriregistrist tõsiasi, et naine on Keskerakonna liige olnud alates eelmise aasta 30. jaanuarist.

Täna piketil käinud Delfi fotograafi sõnul oli kohal vähemalt paarsada inimest, kes kella ühe ajal juba laiali läksid. Piketi korraldanud Irina Holland oli fotograafi sõnul säärase rahvahulga üle üllatunud ja äärmiselt õnnelik.

Piketeerijad tahtsid rääkida ka riigikogulastega ning hüüdsid "Tulge alla, tulge alla!", kuid paraku kuulda neid ei võetud. Kõnelema tulid keskerakondlased Yana Toom ja Viktor Vassiljev, kes ütlesid, et on osa rahva seast ning piketeerijatega ühel meelel, kuid viitasid, et nende käed on opositsiooni liikmetena seotud.