Pärast kohtumist ütles Signe Kivi pressikonverentsil, et probleeme on palju ning kunstiakadeemia on neisse väga tõsiselt suhtunud. "Selles mõttes oli tänane kohtumine pigem dialoog ja oma seisukohtade selgitamine," märkis Kivi, et otsuseid täna vastu ei võetud.

"Rektorina saan aru, et ministeerium pigem näeks, et kunstiakadeemia pühendaks edaspidi oma analüüsi selleks, et leida alternatiivsed või alternatiivne variant," sõnas Kivi, kelle sõnul on alternatiivid kunstiakadeemial olemas, kuid praegu on veel vara loobuda projektist, millesse on panustatud väga palju raha ja intellektuaalset ressurssi. Vaata videost!"Selles mõttes oleme me eri meelt, kuid usun, et uus analüüs viib meid lähemale ühistele seisukohtadele," sõnas Kivi.


Haridusminister Jaak Aaviksoo sõnas, et haridus- ja teadusministeerium tahab, et igal ülikoolil oleks oma kodu. "Kuid me oleme kogu aeg rõhutanud, et peame olema võimelised kõik riskid maandama," sõnas Aaviksoo ning ütles, et ei tohiks panna kõiki mune ühte korvi.

Ministri sõnul on haridus- ja teadusministeerium teinud kõik, et tutvustatud projekt teoks saaks, kuid projekti mitteõnnestumisel võib Aaviksoo sõnul juhtuda, et raha läheb kaduma nii kõrghariduselt kui ka Eesti vabariigilt, mistõttu peavad olema valmis alternatiivid.

Üks põhilistest ministeeriumi huvidest on Aaviksoo sõnul, et korda saaks aetud ehitusluba. "Päris nii ei ole, et mingeid lahendusi pole," sõnas minister. Ideeliselt on tema sõnul võimalik, et Archimedese hinnang vaadatakse ümber. Aaviksoo märkis, et võib pöörduda ka kohtu poole, kui huve on kahjustatud. Kui töösse tuleb uus objekt, siis tuleb läbida bürokraatia otsast peale.