Kas pole veel küllalt õnnetutest peredest kes on selle laenu ohvriteks langenud ja seetõttu kannatavad .

Samas on pikalt olnud arutelu sellel teemal, et tuleks karmistada alkoholireklaami, aga keegi ei mõtle sellele, et sellised laenupakkumised teevad rohkem kahju kui alkoholireklaamid.

Õnneks ise ei ole kunagi seda teed läinud, et võtta mingit suure protsendiga kiirlaenu, aga tegelikult on selliseid inimesi palju, kes viimase võimalusena seda kasutavad. Paraku ka minu tutvusringkonnas on selliseid peresid.

Paraku on seesugune laen vaid hetkeline abi ja hiljem läheb veel raskemaks.

Aga kuna reklaamid sellistele laenudele on nii ahvatlevad - saad raha kohe ja maksma hakkad alles 3 kuu pärast - siis nii ongi, et inimesed haaravad õlekõrrest ja tagajärgi näevad alles hiljem.

Olen ka ise olnud raskustes, aga kunagi pole sirutanud SMS laenu jt kiirlaenupakkumiste poole kätt ja ei soovita seda ka teistel teha.

Kui ikka tõsiselt on raske, siis pigem paluda abi eelkõige sugulastelt-tuttavatelt  ja samas ei tasu jätta uurima ka seadusi.

Sest paraku on nii, et kui sul ongi  õigus saada mingeid toetusi (eluasemetoetust-toimetulekutoetust), siis ega selliseid toetusi keegi sulle pakkuma ei tule. Sa pead olema ise piisavalt tark, et küsima minna seda, mis sulle õigusega kuulub. No need õpetused lausa endalt, sest sain alles pool aastat hiljem teada, et mul oli õigus eluasemetoetustele. Ja seda ka tänu sellele, et ühistu raamatupidaja pidas vajalikuks minult seda küsida, et kas mul on tehtud avaldus toetuse saamiseks. Poleks ta seda teinud, poleks ma teada saanudki oma õigustest. Selle hetkeni olin pingutanud, et maksta ära esmalt üür - et oleks ikka katus pea kohal - ja mis üle jäi, selle eest sai süüa osta.

See oli muidugi aastaid tagasi, aga arvan, et hetkel on neid abivajajaid, kes ei tea oma õigusi, tunduvalt rohkem. Aga abi ei paku neile keegi, kui nad pole piisavalt targad, et seda ise küsima minna.

Seega soovitus kõigile - märgakem oma toimetuste kõrval rohkem neid, kes vajavad abi ja süvenege, mis nende mured -äkki on neid võimalik aidata, ilma et need inimesed peaks langema neetud laenupakkujate ohvriteks. Aidake ligimesi, enne kui hilja.