“Mis mupo teha saab on see, et me kontrollime kõiki väljakutseid ja palume teatada jääpurikatest ning koristamata kõnniteedest,” vahendas Raepressi esindaja. “Aga ega ametnik ei ole ka Karlsson, seega kõike ta ei näe, mis katusel toimub.”

Ameti juhi sõnul on üheks õnnetuste vähendamise meetmeks omanike hirmutamine trahvidega, aga see ei hoia õnnetusi ära. Mupo juhi Monica Ranna sõnul vastutab katuste ja maja korrashoiu eest kinnisvara omanik. Mupo ametnikud on Ranna sõnul aasta algusest kuni tänaseni alustanud kokku 18 menetlust, millest viis on seoses jääpurikatega ja 13 libedate kõnniteedega.

Ranna sõnul on õnnestuste vätimise koha pealt äärmiselt oluline ka kodanike endi aktiivsus. "Õnnetuste ja traumade ennetamiseks palume libedatest kõnniteedest ja purikatest ning lumest katuseräästastes teada anda ööpäevaringselt telefonile 14410," kutsub Rand kodanikke üles aktiivsusele.

Eelmise aasta 9. jaanuari õhtul kella 21.50 paiku kukkus Tallinna vanalinnas Pikk tänav 36 maja juures katuselt alla jääkamakas, mis tabas tänaval kõndinud Peterburi turisti. Mees sai üliraskelt vigastada ja ta toimetati reanimatsiooniga Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivraviosakonda, kus ta üksteist päeva pärast õnnetust suri.

2010. aasta 11. märtsil kukkus Tallinnas Kaubamaja trollipeatuses kella poole nelja ajal pärastlõunal 15-aastasele neiule pähe jääkamakas. Neiu viidi üliraskes seisundis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kaks nädalat hiljem kukkus Pärnu kesklinnas Uuel tänaval eakale naisele katuselt pähe jääpurikas. Kiirabi toimetas sündmuskohalt naise Pärnu haiglasse, naine suri paar kuud hiljem.