Fridinski sõnul võtsid kuritarvitused riigikaitsealaste tellimuste osas kosmilised mõõtmed. Prokurör täpsustas, et eelarveraha varastatakse selle mitteotstarbelise kasutamise kaudu, mahhinatsioonide kaudu oksjonitel ja konkurssidel, tegelikkuses tegemata tööde eest tasumise käigus ning sõjalise otstarbega toodete hindade põhjendamata tõstmise abil, vahendab Lenta.ru.

Näiteks tõi Fridinski föderaalse riigiettevõtte Vojentelekom elektromagnetilise sobivuse analüüsikeskuse juhtkonna poolt toime pandud 700 miljoni rubla (17 miljoni euro) avaliku riisumise. Ühelt kuriteo kaasosaliselt leiti läbiotsimise käigus 20 miljonit rubla (495 000 eurot) sularaha, mis kujutas endast taskuraha. Kahtlusalune seletas, et ei teadnud, millele seda raha kulutada.

Lisaks korruptsioonikuritegudele selgitas prokuratuur välja 700 varade ja tulude varjamise fakti sõjaväelaste poolt. Üks Põhjalaevastiku komandöri asetäitjatest varjas oma naise autot, garaaži ja kaht korterit välismaal ning kaheksat pangaarvet. Kaht sõjaväeakadeemia juhti karistati ebaseadusliku ettevõtlustegevuse eest.

Sõjaväeprokurör ütles, et temal ja tema kolleegidel ei õnnestu teha muudatusi seadusandluses, mille eesmärk oleks korruptsiooni väljajuurimine riigikaitsealaste tellimuste sfäärist, sest kõik katsed põrkuvad märkimisväärsele vastuseisule.

Fridinski sõnul täidetakse riigikaitsealaseid tellimusi mõnedel juhtudel halvasti ja teistel juhtudel ei täideta neid üldse. Ometi on tema sõnul kõik tehingutes osalejad rahul. „Mingisuguseid avaldusi keegi ei kirjuta, hagisid ei esita, tunnistusi ei anna,“ kurtis Venemaa peasõjaväeprokurör.