Tallinnas on kodututele vältimatuks öömajaks olemas Merelahe öömaja 24 kohaga, Akadeemia tee öömaja 40 kohaga ja Alasi öömaja 60 kohaga.

"Inimesed vajavad rohkem varjupaiku ja sotsiaalmajutusüksusi kui ajutist vältimatut abi," ütles Põldema Delfile. Öömaja, kuhu minnakse õhtul ning kust tuleb hommikul lahkuda,  kasutatakse vähem kui teisi linna poolt pakutavaid teenuseid. "Varjupaigad on rohkem nagu elamise koht, kus  sõlmitakse inimesega leping ning ta maksab osalusraha."

Põldema ei  usu, et kodutuid oleks vähemaks jäänud, pigem on juurde tulnud erinevaid teenusevariante, mis on olukorda leevandanud. Vältimatu abi öömajakohti on Tallinnas 125, vältimatu abi varjupaiga kohti neile, kelle tervislik seisund ei luba hommikul varjupaigast lahkuda, on 30. Tavalise varjupaiga kohti, kus öömajaline maksab kindla kuusumma, on 80. Sotsiaalmajutusüksuse kohti, kuhu saab linna komisjoni otsuse alusel on Tuulemaal 220, Paljassaares 35, Kauge tänaval 50  ja Akadeemia teel 40.

Jaanuari lõpuks valmib sotsiaaltöö keskusel põhjalik uuring, kus loendatakse ära, palju on tänava kodutuid, palju  on neid, kellel pole üldse peavarju ja palju kasutab linna varjupaiga teenust.