Kaebuse, milles palusid tühistada vallavolikogu otsuse Pühajärve Põhikooli sulgemise kohta, esitasid Pühajärve põhikooli lapsevanemad Tartu halduskohtule 23. detsembril, teatas Pühajärve põhikooli lapsevanemate initsitiivgrupp BNS-ile.

Tartu halduskohus kinnitas oma määruses lapsevanemate kaebeõigust ning võttis kohtuasja menetlusse, sellega mitte nõustudes Otepää valla arvamusega, et antud kaebusel ei ole perspektiivi.

"Ilmselt oli kohtu selline seisukoht ebameeldivaks uudiseks Otepää koalitsiooni liikmetele, sh volikogu esimehele Nigolile, kelle allkirjaga 04. jaanuari 2012 seisukohavõtus muu hulgas viidati lapsevanemate kaebeõiguse puudumisele ja kaebuse perspektiivitusele" ütles üks hagi esitajatest, lapsevanem Teet Reedi.

Lapsevanemate hagiavalduses olnud taotluse rahuldamist esialgse õiguskaitse rakendamise kohta ei pidanud asja käsitlenud kohtunik hetkel vajalikuks. Reedi sõnul on lapsevanemad otsustanud, et esitavad kohtule lisaargumente, miks esialgse õiguskaitse kohaldamine põhjendatud on.

"Kohtu otsus võtta asi menetlusse näitab, et PPK lapsevanematel on tugevad kaalumist vajavad argumendid" sõnas Teet Reedi. Pühajärve kooli lapsevanemaid esindab kohtus vandeadvokaat Allar Jõks Soraineni advokaadibüroost..

Otepää vallavolikogu langetas novembri lõpus otsuse sulgeda järgmisest õppeaastast Pühajärve põhikool ning liita see Otepää gümnaasiumiga novembri teises pooles. Kooli sulgemise poolt hääletas 12 volikogu liiget ja vastu oli kuus.