Reiska kaitsja rääkis kohtus esitatud kaitseväites, et tema klient ei saanud kuidagi teada oma joobes olekust, kuna polnud eelnevalt alkoholi tarbinud ning selle mõju ei avaldunud kuidagi äratuntavalt tema käitumises, olekus või enesetundes.

Samuti ei tutvustatud kaitsja väitel Reiskale ka piisavalt joobe tuvastamise protseduuri. "Pean siinkohal ka endale tuhka pähe raputama," ütles Reiska viidates asjaolule, et on töötanud aastaid nii kriminaalpolitsei komissarina, kui ka mupo asejuhina. "Kuna aga ma ei ole oma teenistuse ajal puutunud joobe mõõtmisega kokku, siis ma seda ka ei tea," väitis Reiska.

Margo Reiska kirjeldas ka, kuidas ta 17. septembril oli käinud tuttava juures talgutel ning terve päeva jooksul joonud vaid õunamahla ja söönud mõned võileivad. "Seepärast oli mulle suureks üllatuseks, kui alkomeeter joovet näitas," ütles Reiska kohtus.

Kohus, kaitsja ja süüdistaja tundsid elavat huvi just Reiska talgutel käimise kohta. Nimelt selgus küsitluse käigus, et antud üritusel oli üks talguline tarvitanud Reiska sõnul mingisugust Poola viina, kuid oli seda teinud täpselt samasugusest liitrisest savikannust, kust teised talgulised õunamahla jõid. Reiska enda sõnul teadis tema aga täpselt milline laual olevatest identsetest kannudest tema oma oli ning seega ei olnud saanud ta ka ekslikult alkoholi tarbida.

Politsei tabas Reiska alkoholijoobes autot juhtimas tänavu 17. septembril kella 23 ajal Järvevana teel. Politsei mõõtis siis Reiskal 0,45 milligrammi absoluutalkoholi sisaldumist ühes liitris õhus ehk joobeastme 0,945 promilli. Vastavalt liiklusseadusele ei tohi alkoholisisaldus ühes liitris juhi väljahingatavas õhus olla 0,1 milligrammi või rohkem või alkoholisisaldus juhi veres 0,2 promilli või rohkem.

Hiljem kinnitas Reiska, et polnud alkoholi tarvitanud ning saatis Põhja prefektuurile ka sellekohase vastulause. "Igal inimesel on omad õigused ja kui ma leian, et ma pole seda teinud, siis minu ainuke kaitse ongi ju kohtus õigust nõuda," ütles Reiska täna Delfile.

Reiska vaidlust arutatakse edasi täna pärastlõunal. Munitsipaalpolitseid ja kommunaalvaldkonda juhtiv Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf on öelnud, et kui Reiska joobes autojuhtimine leiab tõendamist, pole tal mupos kohta.