Danhammerit kahtlustatakse nüüd Soomes kolmes rängas pettuses, millest ühe eest valmistutakse talle süüdistust esitama, teatab Iltalehti.

Uudis kriminaaljuurdluse kohta tuli Danhammeri kolleegidele kohalikus volikogus üllatusena ja kohe asuti kiiresti tegutsema. Ylöjärvi põlissoomlased (Danhammer on selle erakonna liige) pidasid asja üle nõu ja palusid Danhammeril tagasi astuda.

Danhammer ei vastanud esmaspäeval Iltalehti telefonikõnedele, kuid imestas skandaali üle tekstisõnumi abil. Ta andis mõista, et ei ole isegi teadlik, et on valimiskomisjoni eesotsas. Samuti eitas ta kuritegudes süüdi olemist.

Danhammer valiti valimiskomisjoni juhiks novembri lõpus.

„Võibolla andsin nõusoleku, ei mäleta, aga mingile paberile esimeheks hakkamise kohta pole ma alla kirjutanud. Imestan ainult, et kuidas inimene saab kuskilt tagasi astuda, kui pole isegi ametisse nimetatud,“ kirjutas Danhammer tekstisõnumis.

Danhammeriga seotud kuriteokahtlus puudutab Rovaniemi pensionärilt välja petetud raha.

Kahtlustatakse, et endine ärimees maksis Danhammerile kümne aasta jooksul pangaülekannetena ja sularahas 600 000 eurot. Lisaks sellele ostis pensionär Danhammerile suure hulga põhjapõdraliha.

Politsei kahtlustab, et Danhammer rääkis pensionärile, et ajab viimase asju. Raha väitis ta minevat asjaomastele ametnikele. Eeluurimise järgi ei ajanud Danhammer aga mingeid asju ja raha arvatakse olevat jäänud talle.

Politsei teatel kasutas Danhammer välja petetud raha elamiseks ja tagastanud ta seda pole. Kevadel oli Danhammer seoses uurimisega vahi all.

Eeluurimise käigus tuli päevavalgele veel kaks pettusekahtlust, mida uurib Pirkanmaa maakonna politsei.