Statistikaameti peadirektor Priit Potisepp rääkis Delfile prooviloenduse kogemusele tuginedes, et kõige vilkamad loendustunnid on tavaliselt tööpäeviti kella 10-12 ning 14-16. Nädalavahetusel on tema sõnul koormus väiksem.

Potisepa sõnul oli inimeste aktiivne osavõtt rahvaloendusest statistikaameti jaoks positiivne üllatus. Tema sõnul ei ole esinenud väga suuri probleeme. On olnud juhuseid, kus uusi tänavaid ja maju ei ole aadressiregistrisse veel kantud, siis tuleb need ise sisestada. Aadresside otsingul ei ole soovitatav lisada lühendeid tänav, puiestee ja maantee, mis võivad ka segadust tekitada.

Ta tõdes, et kohe esimesel päeval ummistus kõnekeskus, kust küsimustiku täitmisel abi saab küsida. Peamiselt pöörduvad inimesed sinna, sest on tekkinud probleemid küsimustest arusaamisega.

Küsimuste tekstid on Potisepa sõnul siiski arusaadavad, kuid inimesed ei taha abitekste põhjalikult lugeda ning soovivad kiiresti küsimustikku täita.

Potisepp julgustas inimesi abi saamiseks kõnekeskuse poole pöörduma. Statistikaameti klienditoe telefon 625 9100 töötab iga päev kella 8st 22ni.

Oma kogemusest rääkis Potisepp, et tema täitis rahvaloenduse ankeedi tahvelarvutiga. Tema sõnul oli see internetipanga paroolidega sisenedes kasutajasõbralik ja mugav.