Kommunaalamet kutsub uusaasta saabumist pürotehnikaga tähistanud inimesi, kes jäätmed parkidesse jätsid, enda järelt ka koristama, sest nii saab linna kiiremini puhtaks, teatas Raepress.

Kommunaalamet jätkab koristustöödega ka ise ning valmistub lisaks veel lumekoristuseks, kuna täna kella neljast kaheksani on oodata tihedamat lumesadu. Juba on tänavatele puistatud 67 tonni sõelmeid libedusetõrjeks ning lumesajuks on valmis ka koristustehnika.

Tallinna kommunaalamet korraldab heakorratöid magistraaltänavatel, ühissõidukitega hõivatud tänavatel, kõnniteedel, jalgrattateedel, sildadel, viaduktidel, parklates ja ühissõidukipeatuste ootealadel. Linnaosade valitsused korraldavad heakorratöid kõrvaltänavatel, kvartalisisestel teedel, parkides ja parklates.

Tallinn on jaotatud viieks puhastuspiirkonnaks. Lõuna piirkonda kuulub Nõmme linnaosa, ida piirkond hõlmab Lasnamäe ja Pirita linnaosa, põhja puhastuspiirkonda kuuluvad Põhja-Tallinn ja Kakumäe, lääne piirkonda jäävad Mustamäe, Haabersti ja Kristiine linnaosa tänavad.

Lõuna ja ida piirkonnas teostab tänavapuhastustöid Teho Eesti teehooldus OÜ, põhja ja lääne piirkonnas OÜ Jaaksoni linnahooldus ning kesklinna, sealhulgas vanalinna piirkonnas Tänavapuhastuse AS.

Ekstreemseteks lumeoludeks on lepingupartnerid sõlminud koostöölepingud alltöövõtjatega vajadusel täiendava eritehnika kasutamiseks. Käesoleval aastal on Tallinnal lumeladustamise asukohad samad, mis möödunud talvel. Kaks asukohta nii Nõmme, Põhja-Tallinna kui ka kesklinna piirkonnas.