Aasta esimese välisvisiidi tegi Ansip 19.- 20. jaanuaril Londonisse, kus toimus Suurbritannia, viie Põhjamaa ja kolme Balti riigi peaministri kohtmine, vahendab BNS.

Aprilli alguses ametisse astunud uue valitsuse peaministrina tegi Ansip oma esimese välisvisiidi 29. aprillil Lätisse, kus ta kohtus tollase presidendi Valdis Zatlersi, peaminister Valdis Dombrovskise ja parlamendi esimehe Solvita Āboltiņaga.

Aasta viimase välisvisiidi tegi peaminister 12. detsembril Soome, kus ta kohtus Turus oma kolleegi Jyrki Kataineniga, ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo direktori asetäitja Martin Jaško BNS-ile.

Kõige rohkem käis Ansup lõppeval aastal välisvisiitidel Brüsselis. Euroopa ülemkogudel osales valitsusjuht seitsmel korral.

Kõige kaugem ja pikemaajalisem visiit oli Ansipil tänavu novembris, kui ta käis 4.- 10. novembrini Vietnamis ja Singapuris. Eksootilisematest paikadest Samuti käis peaminister 27.- 30. novembrini visiidil Türkmenistanis.

Nii mullu, 2009. kui ka 2008. aastal käis Ansip 26, 2007. aastal 23, 2006. aastal 21 ja 2005. aastal valitsusjuhina 16 välisvisiidil.