Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal Raigo Haabu ütles BNS-ile, et on sügavalt kahetsusväärne, et lugupeetud väljaanne on esitanud avalikkusele kontrollimata andmeid, mis ühtlasi ei vasta ka tõele. „Saan kinnitada, et nii Urmo Karpender kui ka Leho Jalg on pikaaegse kogemusega ja hinnatud kriminaalpolitseinikud, kelle sidumine Eesti Ekspressi artikli kontekstiga on täiesti meelevaldne,“ ütles Haabu BNSi vahendusel.

Ta lisas, et mõlemad ametnikud töötavad siiani kriminaalpolitseiosakonnas ja pole kunagi politseiteenistusest lahkunud.

Haabu sõnas, et sellist viga oleks olnud väga lihtne vältida, kui oleks küsitud artiklile ka politsei poolset kommentaari, mida paraku Eesti Ekspress ei teinud. Pärast politsei- ja piirivalveameti pöördumist Eesti Ekspressi peatoimetaja poole, lubas ajaleht avaldada vabanduse.

PPA hinnangul eksis Eesti Ekspress räigelt ajakirjanduseetika koodeksi punktide vastu, mis käsitlevad ajakirjandusorganisatsiooni kohustust kanda hoolt selle eest, et ei ilmuks ebatäpne, moonutatud või eksitav informatsioon. Samuti asetab ajakirjanduseetika koodeks toimetusele kohustuse kontrollida, eelkõige kriitilise materjali korral, informatsiooni tõesust ja allikate usaldusväärsust ning oluliste faktide tõesust tuleb toimetusel kontrollida ka juhul, kui avaldatava materjali autoriks ei ole toimetuse töötaja. Niisamuti peab uudismaterjal põhinema tõestataval ja tõenditega tagatud faktilisel informatsioonil, samuti tuleb konflikti sisaldava materjali puhul ära kuulata kõik osapooled.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval kriminaalkahtluse alla sattunud kaitsepolitsei töötajat Indrek Põderit portreteerides: "Koostöös prokurör Steven-Hristo Evestusega - ja siiski ka Rummu vanglas pättide telefone pealt kuulates - peilis Põder välja Tallinna kriminaalpolitsei mustad lambad. Lahkujate seas olid näiteks Leho Jalg ja Urmo Karpender."