Ajakirjanikud märkisid aasta olulisemate sündmustena veel Jaapani maavärinat ja selle tulemusena toimunud Fukushima tuumajaama plahvatust, mis mõjutas kogu maailma tuumaenergeetika poliitikat, ning Venemaa parlamendivalimistele järgnenud massimeeleavaldusi peaminister Vladimir Putini vastu.

Oluliste sündmustena maailmas nimetasid ajakirjanikud veel „maailma esiterroristiks“ nimetatud Osama bin Ladeni tapmist, Anders Breiviki korraldatud massimõrva Norras ja võimuvahetust Põhja-Koreas.

Venekeelsete väljaannete ajakirjanikud nimetasid aasta olulisema välissündmusena samuti „Araabia kevadet“, kuid paigutasid teisele kohale Venemaa duumavalimistele järgnenud protestid. Oluliste maailma mõjutanud protsessidena märkisid vene ajakirjanikud veel Euroopa võlakriisi, Venemaa saamist WTO liikmeks, Osama bin Ladeni tapmist, Jaapani maavärinat ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili surma.

2010. aastal lõpus nimetasid Eesti juhtivad ajakirjanikud maailma tähtsündmustena Euroopat tabanud võlakriisi ja eurotsooni ähvardava ebastabiilsuse. Teise olulise sündmusena 2010. aastal tõid ajakirjanikud esile Wikileaksi lekkeid, sellele järgnesid Poola presidendilennuki katastroof Smolenskis ning Islandi vulkaanipurskest vallandunud tuhapilve tekitatud kaose Euroopa ja Ameerika lennuliikluses.

Ajakirjanikud märkisid eelmisel aastal veel Rootsi parempoolsete valimisvõitu, Mehhiko lahe naftakatastroofi, ohvriterohket Haiti maavärinat, Facebooki kiiresti kasvanud populaarsust, USA presidendi Barack Obama usaldusväärsuse langust, detsembrikuist lumekaost Euroopas, kõrgeid naftahindu maailmaturul, mustlaste probleemi esilekerkimist Euroopas ja Cancuni kliimakonverentsi.

„Lõppeval aastal toimus maailmas arvukalt protsesse, mis näitasid, et maailmas on tõepoolest kõik kõigiga seotud ning Facebook võib piltlikult öeldes seljatada aastakümneid valitsenud diktaatoreid,“ kommenteeris küsitluse tulemusi BNS-i vastutav peatoimetaja Ainar Ruussaar. „Olgu tegemist Aasia tsunamiga või Muammar Gadaffi kukutamisega – see kõik on nüüd oluline ka meie koduõuel.“

BNS palus enam kui poolesajal Eesti üleriigiliste ja kohalike ajalehtede, raadiojaamade, telekanalite ja online-väljaannete juhtivatel ajakirjanikel nimetada kolm 2011. aasta olulisemat sündmust Eestis ja kolm maailmas. Samasuguse küsitluse korraldas BNS ka Läti ja Leedu juhtivate ajakirjanike hulgas.