Ida-Eesti päästekeskus teatas, et on elektrivarustuse taastamiseks varustatud Virumaal elektrigeneraatoritega kaheksa objekti, millest enamik on loomakasvatusettevõtted.

Seoses ulatuslike elektrikatkestuste ja elutähtsate teenuste toimepidevuse katkemisega paljudes Virumaa piirkondades on Ida-Eesti päästekeskuse regionaalne staap ööpäeva jooksul aidanud probleeme lahendada Väike-Maarja, Rakvere, Rägavere, Vihula, Tapa, Tamsalu, Kadrina ja Sõmeru vallas. Koostööd on selleks tehtud kohalike omavalitsuste, Kirde kaitseringkonna jaEesti Energiaga.

Eesti Energia andmetel oli täna kella 17 seisuga Lääne-Virumaal elektrita 164 alajaama ja 1690 klienti, Ida-Virumaal 29 alajaama ja 1121 klienti. Prognoosi järgi võtab elektrienergia taastamine aega mitu päeva.

Ida-Eesti päästekeskuse regionaalset staapi on teavitanud Rägavere valla kriisikomisjon, kes on kogunenud ja aitab vähendada tormikahjustusi oma haldusterritooriumil.

Elektrikatkestustest teatage Eesti Energia rikketelefonile 1343, kuid elektrikatkestustega seotud oluliste probleemide lahendamiseks palume inimestel pöörduda kohalike omavalitsuste poole. Ohu korral inimeste elule ja tervisele helistage hädaabinumbrile 112.

Ida-Eesti päästekeskuse regionaalne staap jätkab koostöö ja abi korraldamist kuni elektrivarustuse taastamiseni Virumaal.