Kohus määras esimese istungi Viktor Kabanovi (29) ja Andrei Karanetsi (25) kriminaalasjas 14. veebruarile, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab Kabanovit ja Karanetsi lisaks mõrvale ka vargustes.

Viljandi politsei sai 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest takso peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga.

Päev hiljem leidsid politseinikud Viljandimaal asuvast tiigist kadunud taksojuhi vägivallatunnustega surnukeha. "Loetud tundide jooksul õnnestus Viljandi kriminaalteenistuse politseiametnikel välja selgitada mehed, keda kahtlustati mõrvas ning auto röövimises," ütles Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Kuritegudes kahtlustatavad Viktor Kabanov ja Andrei Karanets kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ning 28. aprillil peeti Saksamaal kinni üks ning järgmisel päeval teine kahtlustatav. Samuti leiti ka röövitud sõiduk.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tungisid Kabanov ja Karanets taksojuhle tema auto röövimiseks kallale ning kägistasid ja peksid teda, seejärel viisid kurjategijad taksojuhi Viiratsi vallas Vardja külas asuva tiigi juurde ning viskasid ta vette.

Kohtueelse uurimise käigus kogutud tõendite alusel süüdistatakse samu mehi veel kahe sõiduki varguskatses.

Süüdimõistmisel mõrvas näeb karistusseadustik ette kaheksa- kuni 20-aastase või kuni eluaegse vangistuse.