Pärast sauna pakkus rammusat lihasuppi restoran Olde Hansa Chef de Cuisine Emmanuel Wille, kohal olid juuksurid, OÜ Koduõde meditsiiniteenus, Reet Linna koos vabatahtlike aitajatega. Sauna üüri eest tasus Tallinna linna tervishoiuamet.

Kalev annetas muffinite jahu, millest Oleviste koguduse liikmed kodus muffinid valmis küpsetasid ja tee keetis kiriku perenaine.

Pärast kümblust lõikasid salongi "Paradiisi inlgid" soovijatel ka juukseid. Friends Textile andis T-särke ja pesu ning OÜ Recticel pesuvahendeid. Saunalinad kodututele annetas Radisson.

"Vaesunud inimese hääl pole võib-olla kuuldav ja ega kodutuidki pole niiväga meie silmade all toimetamas, kuid sellegipoolest on olemas toimetulekuraskustes inimesed ning nende arv pole vähenenud," ütles MTÜ Oleviste Hoolekanne juhatuse liige Riina Vändre.

"Oleviste vabatahtlikud püüavad oma aastaringse tegevusega nii kirikus, kui Sepa tänava supiköögis vaesusest tulenevaid probleeme leevendada. Samas tahame tähelepanu juhtida majanduslangusele järgnenud ühiskonda "jõukateks ja vaesteks" lõhestavale trendile, mille peamiseks põhjustajaks võib pidada hinnatõuse – see on ühiskonna nõrgemaid liikmeid tabanud valusamalt," arvas Vändre.

Ühiskonda "jõukateks ja vaesteks" polariseeriv trend pole Eesti jaoks jätkusuutlik mudel, ledis Vändre. Eestisugusele väikeriigile on tema sõnul kohane paindlik, inimeste paremat käekäiku silmas pidav areng, mitte edule ja võistlusele orienteeritud juhtimismudel.

"Süsteemselt saab vaesust vähendada ainult riiklikult, prioriteetide seadmisel eelistades pikaajalisi eesmärke lühiajaliste ees," ütles ta.

Vändre kutsus inimesi üles tooma oma toiduannetusi Oleviste kirikusse ka 30.detsembril kell 14 toimuvale kodutute jõulupuule.

Vändres meenutas, et kümme aastat tagasi oli jõulupuul osalenud kodutute arv 350, siis tänaseks on osalejate arv kahekordistunud, lisandunud on vähekindlustatud inimesed.

"See näitab, et vajadus tasuta kontserdi ja meelespidamise järgi on kasvav," rääkis Vändre.