Amrani, kes oli tingimisi vabaduses, kartis, et ta pannakse uuesti vangi, sest tema auto registreerimisnumber leiti seoses seksuaalkuriteoga. Advokaat Dister' sõnul sattus Amrani pidevalt paanikasse, kui tal õiguskaitseorganitega pistmist oli. „Ta arvas tõesti, et õiguskaitseorganid otsivad teda taga ja see uus asi on temavastane vandenõu. Minu kliendi sõnul olid õiguskaitseorganid selle talle kaela määrinud,“ ütles Dister Het Laatste Nieuwsi vahendusel.

Samas ütles Dister, et miski ei viidanud sellele, et tema klient valmistus veresaunaks, mis Saint-Lambert'i väljakul aset leidis. „See paneb mind endiselt imestama,“ ütles Dister ajalehele La Dernière Heure. Amrani pidi tund pärast aset leidnud sündmusi politseisse ülekuulamisele minema.

Ka mõrvari Brüsseli advokaadid De Quévy ja Amrani (viimane pole Nordine'iga suguluses) räägivad sama juttu. Nad rääkisid La Dernière Heure'ile Amrani raskest noorusest. Teda viidi ühest kasuperekonnast teise. „Ta oli heasüdamlik ja meeldiv inimene. Aga fakt, et teda mõjutas väga vanemate kaotus, on mulle alati selge olnud.“

Hüpoteesi, et Amrani oli islamifundamentalist, lükkavad advokaadid kõrvale. „Nordine ei tundnud end üldse marokolasena, ta ei rääkinud sõnagi araabia keelt ega olnud moslem. Ta ütles meile, et tunneb end belglasena.“ Amrani sündis Brüsseli Elsene linnaosas, kus ta väga noores eas orvuks jäi.

Advokaatide sõnul hakkas Amrani relvade vastu huvi tundma ja see ei toonud talle elus kunagi õnne. Pidevalt tundis politsei seetõttu tema vastu huvi. Ühel hetkel ei kannatanud seda ilmselt enam välja.