Tallinna sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp ütles Delfile, et reedel tõepoolest kohtuti kapo esindajatega. Kas tolle kohtumise raames otsiti ruumid ka läbi, et tahtnud Ratassepp ei kinnitada ega ümber lükata.

Elamislubade skandaali keskmes olevate Nikolai Stelmachi ja Indrek Raudse kodud otsis kapo Delfi andmetel läbi reedel. Seda kriminaalmenetluse raames, mille riigiprokuratuur algatas seoses Eesti Ekspressis ilmunud n-ö 600 000 krooni altkäemaksu looga. Menetlus algatati IRLi liikmete suhtes mõjuvõimuga kauplemise paragrahvi järgi.

Riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Carol Merzin ütles Delfile eile, et kriminaalmenetlus käib ning selle üksikuid toiminguid prokuratuur ei kommenteeri.

ETV saade "Pealtnägija" paljastas üle-eelmisel nädalal ulatusliku elamislubade vahendamise äri Vene ärimeestele, millega on ühel või teisel viisil seotud IRL-i poliitikud Nikolai Stelmach, Indrek Raudne ja Siim Kabrits.

Stelmach ja Raudne on nüüdseks kõigilt poliitilistelt ametikohtadelt tagasi astunud ning möödunud nädala lõpus lahkusid nad ka erakonnast.