"Eesti on nagu kogu Euroopagi seadnud oma eesmärgiks 2020, et teadus- ja arendustegevuse kulud SKP-st oleks kolm  protsenti.  Kaks protsenti  tuleks erasektorist. Ütlen ainult lühidalt: erasektor on meil hämmastavalt nõrgalt kaasatud. Me räägime kõrghariduses erasektori kaasamisest nagu mingist suurest tegurist, aga pärast saame teada, et see erasektor on tudengi mamma ja papa rahakott. Ega teadustegevuses asi oluliselt parem ei ole," sõnas Must. 

Must hoiatas ka, et Eestit ei hinnata maailmas  nii palju nagu me oleme harjunud arvama. "Ma olen käinud Euroopa teadusstruktuurides ja pean ütlema, et unustage ära see, kuidas meid ülistatakse. Ka Nõukogude ajal olid näidissovhoosid, näidismajandid, aga nende järgi ei tasu öelda, et põllumajandus õitses. Ma olen olnud koosolekutel, kus pilgatakse Eestit, sest seal ei ole diplomaatiline korrektsus, vaid räägitakse ühest väikesest riigist, kes arvab, et Ameerika teaduslinnaku kõrval Antarktikas peaks olema kindlasti ka Eesti telk, sest muidu ei saa midagi uuritud." 

Riigikogulase sõnul peaks suuna võtma nutikale ja targale Eesti ning leidis ka, et mitte kunagi Eesti ajaloos ei ole kõrgharidus olnud ühiskonna poolt nii madalalt väärtustatud, kui ta on seda täna.