Eriti üllatavaks tegi selle kingi fakt, et tegu oli naissoost töökaaslasega ja selguse mõttes pean vist lisama, et olen ka ise naine. Kui ma sealt firmast mõned kuud hiljem lahkusin, tõi sama tüdruk mulle kingituseks martsipanist maasikad. Me olime võib-olla paar sõna vahetanud ja polnud kunagi isegi pikemalt juttu ajanud.

Need toredad üllatuskingid on mulle eluks ajaks meelde jäänud. Ilmselt oli tegu lihtsalt ühe toreda inimesega, kes oskas teisi tähele panna.

Ma ei mäleta ta nime ega ole teda kunagi hiljem kohanud. Kuna töötasime koos vähe aega, ei tunneks ma teda ilmselt ka näo järgi ära. Olen talle siiski väga tänulik selle toreda mälestuse eest.

Tegelikult olen ka ise ükskord spontaanse kingi teinud ja seda täiesti võõrale inimesele. Olin just ostnud lilled ja sain veidi hiljem ühe kõne, mis mind tohutult rõõmustas. Mul oli südames nii suur rõõm, et lihtsalt pidin seda jagama. Kuna olin parasjagu kohvikus, siis kinkisin oma kimbu roose leti taga olevale teenindajale. Ma isegi ei tea, kas ta oli üllatunud, sest tormasin ise kohe edasi.

Jõulud on ju imede aeg - ehk teete ka sel aastal kingi mõnele inimesele, kes seda oodatagi ei oska?