"Siseministri enda ametnikud ehk tegelikult kapo ütleb selgelt välja, et ei tule suurendada piirarvu, see pole hea mõte. Isegi natuke karmimalt on öeldud. Endise siseministrina võin öelda, et mul oleks punane latern põlema löönud. Ma ei julgenud langetada otsust, kui polnud muid motiive, mis kapo seisukohaga vastuollu läheksid," rääkis Seppik Vikerraadio saates "Reporteritund".

Ta lisas, et poliitikas tuleb selliseid asju alati arvestada, vahendab ERR Uudised.

Sotsiaaldemokraat Andres Anvelt oli temaga nõus ja lisas, et suurendati just seda elamislubade tüüpi, mis oli Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi äriprojektis. 

Siseministeeriumi kinnitusel ei vasta tõele Ain Seppiku väide, nagu oleks sisserände piirarvu suurendava eelnõu seletuskirjas toodud kaitsepolitsei seisukoht, et piirarvu ei tule suurendada ja see pole hea mõte.


"Küll aga on siseministeerium ise juhtinud avalikult tähelepanu elamislubade võimaliku väärkasutamise ohule sisserände piirarvu jagunemise määruse eelnõu väljatöötamisel," teatas ministeeriumi pressinõunik. "Oktoobri algul kooskõlastusele saadetud eelnõu seletuskirjas märkis ministeerium, et on põhjendatud alust arvata, et lisaks äriühingu juhtorgani liikmena töötamiseks taotletud elamislubadele on mitmeid fiktiivseid taotlusi esitatud ka ettevõtluseks ja piisava legaalse sissetuleku olemasolul tähtajalise elamisloa saamiseks. Seda arvesse võttes tugevdas politsei- ja piirivalveamet kohe ettevõtluse ja legaalse sissetuleku alusel esitatud elamisloa taotluste kontrolli."

Ainuüksi see, et esitati ka fiktiivseid taotlusi, ei olnud piisav põhjus, et neil alustel elamisloa andmine täielikult lõpetada, lisas pressinõunik.