A5 suurusega ümbrik oli adresseeritud isiklikult Ackermannile ning saatja aadressiks oli märgitud samuti Frankfurtis asuv Central European Bank. Turvateenistus avastas aga kirja röntgenläbivaatusel, sest selles oli juhtmeid ja metallitükke, vahendab The Local.

Politsei teatel oli tegemist töötava mehhanismiga, mis oleks ümbrikus olnud pulbri plahvatama pannud.

„Pulber ei olnud dünamiit, ei sõja- ega tsiviilotstarbeline,“ ütles politsei esindaja neljapäeval, kuid lisas, et kui ümbrik oleks avatud, oleks pulber kindlasti ohtlik olnud. See oleks võinud põletada ohvri käsi, nägu ja ülakeha. „Eesmärk oli vigastusi tekitada,“ ütles politsei esindaja.

Intsident põhjustas häireseisundi New Yorgis, kus Wall Streeti ettevõtetele saadeti hoiatus, et saabuvate pakkidega oldaks eriliselt ettevaatlik.

63-aastane Ackermann on Deutsche Banki juhtinud alates 2002. aastast ja kavatseb 2012. aasta mais pärast iga-aastast aktsionäride üldkoosolekut tagasi astuda.

Rahandusallikate teatel uurib Müncheni prokuratuur Ackermanni väidetavat valetunnistust, mille ta andis seoses suure Kirchi meediagrupi hinguseleminekuga 2002. aastal.