Laupäeval Moskvas toimuvale suurele miitingule on väidetavalt tulemas vähemalt 22 000 inimest ning nõnda suur rahvamass on pannud inimesi ka muretsema, et karjaefekti tõttu võib keegi viga saada.

Seetõttu on hakatud internetis levitama kirja, milles kutsutakse üles rahumeelsele käitumisele ja provokatsioonidele mitte alluma. Kirja järgi on korraldajad palganud juba ka provokaatoreid, kelle ülesanne on rahva seast näiteks „revolutsioon“ karjuda.

Rahustavas kirjas rõhutatakse aga, et eesmärk on saada õiglased valimised ning valimiste kordamine. „Meie tugevus on selles, et meid on palju ja me oleme väljas tõe eest,“ kutsutakse üles rahulikult ja seaduskuulekalt käituma. Öeldakse ka, et võimud kardavad enim inimesi, kes on valmis kohtusse minema.

Kui mässu käigus peaks keegi surema, siis on see kirjutajate sõnul suurim viga, mis muudab kogu protesti mõttetuks. Verevalamise läbi rikutaks kirja autorite hinnangul rahu ning kodusõda muutuks rohkem kui reaalseks. Seetõttu kutsutakse ka korraldajaid üles hoolega mõtlema, mida nad laval kõnelevad.

Pühapäevastel Venemaa parlamendi alamkoja valimistel sai Kremli võimupartei Ühtne Venemaa alla 50 protsendi häältest ja 2007. aasta valimistega võrreldes 15 protsenti vähem hääli, kuid parlamendikohti saab erakond siiski üle poole.