"Siseministeeriumi korraldusel teostab politsei- ja piirivalveamet lauskontrolli kõigi sel aastal välja antud - ja ka veel välja antavate - piirarvu alla kuuluvate elamislubade suhtes, sealhulgas vaadatakse üle kõik Eesti Ekspressis avaldatud nimekirjas olnud isikute elamisload," ütles siseminister Delfile.

"Seda, kui paljude suhtes neist alustab politsei- ja piirivalveamet elamisloa kehtetuks tunnistamise menetlust, see selgub hiljemalt järgmise nädala lõpuks. Ülejäänud sel aastal välja antud ja antavate piirarvu alla käivate elamislubade järelkontrolli jätkub ja selle tulemused selguvad esimesel võimalusel uuel aastal."

"Minu selge seisukoht on, et kõik elamisload, mis on saadud fiktiivselt, tuleb kehtetuks tunnistada. Kuid rõhutan üle, et elamisloa saab kehtetuks tunnistada politsei- ja piirivalveamet."

Siseminister Vaher lisas ka, et praeguseks on politsei- ja piirivalveamet juba algatanud 65 töötamiseks - juhtorgani liikmena - antud elamisloa kehtetuks tunnistamise menetlust, sest on kahtlus, et elamisluba on saadud fiktiivsetel alustel. Neist 15 juhul on elamisluba juba ka kehtetuks tunnistatud.