Lenk soovis nimelt peaministrilt saada teada, "kuidas ikka läks nii, et":

* Eesti hinnatõus on Euroopa kõige kiirem
* Euroopa Liidu kõige väiksemad palgad on Ansipi juhitud riigis
* kõige viletsamad pensionid on Eestis
* laste süvavaesus on Ansipi peaministriks oleku ajal kaks korda suurenenud.

"Kuidas ikka läks nii, härra peaminister?" rõhutas Lenk oma küsimust.

Nii ta ongi läinud

Peaminister Ansip alustas oma vastust sellega, et rõhutas kui hästi Eestil on läinud.

"Mul on hea meel, et Eestil on läinud nii hästi, nagu on läinud," ütles ta ja küsis samas Lengi sõnadega: "Kuidas ikka läks nii, et Eesti on võrreldes oma kunagiste saatusekaaslastega olnud kõige edukam?"

Peaministri sõnul on Eestil läinud hästi tänu sellele, et Eestis on olnud 20 aastat järjest vastutustundlikud valitsused ja et Eestis riigikogu enamus viimase 20 aasta jooksul on vastutustundlik.

"Nii ta ongi läinud," lausus Ansip ja kordas küsija sõnadega sama küsimust: "Kuidas ikka läks nii?"

Peaministri sõnul on Eesti edu taga ka töökas rahvas.

Ansip esitas ka retoorilise küsimuse, mis oleks juhtunud siis, kui see minemine oleks olnud Keskerakonna suunata?

"Ma arvan, et eks me siis seal Kreekas oma asjadega oleks. Sest olles lugenud teie suurepäraste juhtide suurepäraseid "kirjatöid", ei oleks saanud see Eesti mitte kuskil mujal olla," kõneles peaminister.

"Meie palgad ei ole Euroopa Liidus kõige pisemad," ütles Ansip. "Te võiksite seda teatada. Riigikogu liige ei tohiks kindlasti valetada."

Ausus on kreedo

Ansip noomis Lenki ja ütles, et ausus on kreedo! "Kui te jätate midagi ütlemata, mida te ei taha avalikkusega jagada, siis see on teie asi, aga valetada ei tohi," luges ta Lengile sõnu peale.

Ka pensionid ei ole peaministri sõnul Eestis Euroopa Liidu kõige pisemad ja laste süvavaesus pole viimastel aastatel kaks korda suurenenud. "See on vale! Uuringud kinnitavad, et jah, kriisis on süvavaesus suurenenud, aga see ei ole mitte kaks korda," möönis Ansip.

"Kui te elate omas maailmas, ja selles maailmas te värvite kõik, kogu ümbruse mustaks, siis te ei kuule ega näe seda, mis tegelikus elus toimub. Mul on sellest kahju. Aitäh!" lõpetas peaminister Lengi küsimustele vastamise.