Nelja tunniga 12 jaoskonnas jõudis Raid käia sellepärast, et ühte hoonesse paigutati mitu jaoskonda. Üks kooli võimlas, teine sööklas jne. Raid oletas, et niimoodi on seda lihtsam korraldada.

37 kilomeetrit Moskvast asuvas Zelenogradis vaatlev Raid rääkis Delfile, et avanev pilt on üsna kirju ning samas majas eri korrustel asuvad jaoskonnad võivad üsna erinevad olla "Ühes on kõik korras, ei mingeid rikkumisi, teises pole isegi valijate nimekirja, tüübid ei tea mitte midagi," lausus Raid. Kolmandas jaoskonnas ei pruukinud jälle kandidaatide nimekirjugi olla, mistõttu valijad pidid omast peast mõistatama, kes ja mis erakonna nimekirjas kandideerib. Jaoskonna töötajad ütlesid vaid, et Ühtse Venemaa kandidaadiks on Medvedev.

Eelnevalt oli Raid kuulnud, et jaoskonnad olevat saanud instruktsioonid olla eriti sõbralikud - pakkuda lugupeetud OSCE vaatlejatele kohvi, präänikut ja napsi. Et nad jumala eest ei vaatleks. Ent täna pidi Raid nentima, et ei kohvi, präänikuid ega napsu ei pakutud kusagil. Küll prooviti neile igasugu takistusi teha - ühes jaoskonnas pandi neile lihtsalt kaks politseinikku sappa neid jälgima, teises aga nõuti võimupartei Ühtse Venemaa tõendit, et vaadelda tohib. " On selge, et vaatlemine jaoskondadele ei istu," nentis Raid.

Ühes jaoskonnas oli aga metallidetektor, millega valijad üle kontrolliti. Raid küsis jaoskonna töötajalt, milleks see hea on, aga keegi ei osanud vastata ja öeldi, et see on politsei ja FSB asi.

"Väga põnev ja märgiline on, et ühtegi opositsioonilise partei vaatlejat pole. Igas komisjonis peaks olema kõigi erakondade vaatlejad, ent on vaid Ühtse Venemaa ja kahes jaoskonnas ka kompartei vaatlejad," lausus Raid. Kui Ühtse Venemaa vaatlejatelt küsida, kuidas valimine läheb, järgneb viieminutiline monoloog sellest, kui hästi kõik on, rääkis Raid.

Moskva kandis on kell kaks tundi Eesti ajast ees, mistõttu seal oli juba keskpäev möödunud ja Raid kavatses teha mõnetunnise pausi, et 3-4 paiku uuesti vaatlemist jätkata. Pärast oli tal kavas vaadelda ka häälte ülelugemist.