"Mis puudutab Keskerakonna indiaanipealiku Savisaare ja tema loomenõukogu tentsikute Venemaa visiite, siis ei maksa unustada, et selle kaadri jaoks ei ole Venemaa näol tegemist välismaaga. Nad on seda suhtumist kõigiti näidanud, nad sõidavad oma arust lihtsalt suure kodumaa ühest otsast teis," lausus Juku-Kalle Raid Delfile.

"Nüüd, mil Ühtse Venemaa kongressi väisavad üks Toom ja üks Korb, peaks meelde jätma, et need tegelased on ikkagi eelkõige indiaanipealik Savisaare tühjad ostukärud, mida saab valutult sinna-tänna veeretada ja neisse igasugust träni toppida," leidis Raid, et  Ühtsel Venemaal juba on, mida Savisaare jaoks neisse kärudesse toppida.

"Ma ei tea, miks arvatakse Keskerakonnas, et Venemaa koosneb Putinist, paarist tema tuttavast ja mõnestkümnest tuhandest Ühtse Venemaa liikmest? Fakt jääb faktiks - kaugeltki mitte kõik venelased, intelligents eelkõige ei poolda võimupartei narkokaupleja tänavaleksikat, mis tegeleb põhiliselt Venemaa iga hinna eest läänele vastandamisega," kinnitas Raid ning meenutas ühte seika Medvedevist:

"Kui praegu Vene presidendi posterina töötav Medvedev vestles programmikohaselt mõnede instrueeritud Moskva ajalootudengitega,  toimus alljärgnev dialoog: 
Üliõpilane Obakimov: 'Endiste nõukogude liiduvabariikide mõned juhid käituvad praegu avalikult valesti, viivad ellu vanevastast propagandat ja poliitikat. Ühele sellisele andsite te vastu hambaid, me austame teid selle eest. Ilmselt veel kellegile tasuks anda!“
President Medvedev: „Aitäh. Hakkavad ronima – saavad vastu hambaid!“"

Eesti-Vene ega ka ühegi teise riigi suhted Venemaaga ei saa olla kahe normaalse partneri suhted enne, kui selline mõtteviis alumisse sahtlisse peidetakse," leidis Raid.  "Aga selle asemel räägib Putin Euraasia Liidust, mis on ilmselgelt kantud ideest traageldada kokku kunagised Nõukogude Liidu riigid."