Riigikogu liige Lembit Kaljuvee küsis Kiislerilt, kas riigil on midagi kavas ette võtta Hiiu maavanem Maaseliga, kellega sealsed omavalitsused on väga rahulolematud.

Kiisler viitas, et Maasel ei pruugi tõesti pikalt ametis püsida. "Hiiumaal on selles mõttes tõesti raske olukord, et praegu ametis olev maavanem on väga keerulistes töistes suhetes omavalitsusjuhtide ja ettevõtjate esindajatega," tunnistas Kiisler.

"Tal ei ole nendega head koostööd ja seda on mitmed osapooled kinnitanud. Ma olen talle pannud ülesandeks need probleemid lahendada, sest vaatamata isiklikele sümpaatiatele ja antipaatiatele peab säilima töine meeleolu ja õhkkond," lausus Kiisler.

Maavanem peaks Kiisleri sõnul suutma teha koostööd eri osapooltega. "Tema roll on paljuski olla kohapeal vahemees, vahendada omavalitsusjuhte ja riigiasutuste juhte, ettevõtjaid ja riigiasutusi. Kui maavanem selle tööga hakkama ei saa, siis kindlasti on küsimuse all ka tema jätkamine. Aga praegu ma olen talle pannud ülesandeks see küsimus ära lahendada. Ma loodan, et ta saab hakkama. Kui ta ei saa hakkama, siis tuleb rakendada teisi meetmeid," teatas Kiisler.

Hiiumaa omavalitsusjuhid saatsid 5. juulil Kiislerile kirja, milles kritiseerisid Maaseli tegevust. Kiisler lubas tollal kaebusi uurida.