Täna kogunenud haridusameti kriisikomisjon otsustas, et eelmisel nädalal väikelapse surmaga lõppenud õnnetuses osalenud õpetajale võimaldatakse ajutine eemalviibimine tööst rühmaga.

Samuti pakub haridusamet tuge lasteaia direktorile.

Haridusameti teatel eemaldatakse mänguväljakult kõik ohtlikuna tunduvad mänguvahendid, kuid uurimisega seoses ei saa eemaldada turnimisredelit, mille juhtus traagiline õnnetus.

Täna toimunud komisjoni istungil andis lasteaia direktor ülevaate hetkekolukorrast lasteaias ning seni läbi viidud tegevustest.

Kriisikomisjon leidis, et kriisi juhtimist saab tõhustada ning tegi lasteaia juhile vastavad ettepanekud ja pakkus ka konkreetset abi.

Kõigil Laagna Rukkilille lasteaia vanematel ja õpetajatel on võimalus saada kriisinõustamist ning osaleda sel nädalal toimuval kohtumisel kriisipsühholoogiga, kinnitas haridusamet.

Komisjon rõhutas, et väga suur tähtsus on praegu lasteaia sisekommunikatsioonil. Vanemaid ja personali tuleb toimuvaga pidevalt kursis hoida.

Lapsevanematele ja töötajatele on kättesaadav info, kuhu vajadusel abi saamiseks pöörduda ning kuhu saab esitada oma ettepanekuid. Sel nädalal toimub lasteaia hoolekogu koosolek, kus arutatakse õnnetusega seotud küsimusi.

28. novembril toimub kriisikomisjoni kohtumine terviseameti esindajatega, et kokku leppida edasised sammud mänguväljakutele eksperthinnangu saamiseks ja teised vajalikud tegevused.

Enne uurimise lõppu kedagi ei süüdistata

Politseiuurimise käigust ei ole võimalik enne selle lõppu infot saada, millal aga uurimine lõpeb, pole hetkel teada. Kuna õnnetuse asjaolude osas on levimas erinevaid arvamusi, leidis komisjon, et enne uurimise tulemuste selgumist ei ole õige ega õiglane kedagi otseselt süüdistada.

Kriisikomisjoni sõnum kõikidele haridusjuhtidele on see, et hädaolukorras toimimise juhendite koostamisse tuleb suhtuda väga tõsiselt.

Lisaks plaanide koostamisele tuleb need viia ka asutuse iga töötajani. Õnnetused juhtuvad alati ootamatult ning siis ei ole enam aega mõelda, mida ette võtta, vaid tuleb õigesti tegutseda.

Kriisikomisjoni tegevusega seotud info avaldatakse jooksvalt Tallinna Haridusameti kodulehel rubriigis „Hetkel oluline“ lingil „Kriisikomisjoni info“.

Kriisikomisjon koguneb taas homme hommikul.