Sotsiaalminister ütles Delfile, et istus kell 7.15 väljuma pidanud Hiiumaa lennukisse, kuid kohale sellega ei jõudnud. "Mis seal juhtus - kes seda teab, ütleme nii, et piloodist ei olnud võimalik lihtsalt aru saada, sest helisüsteem seal väga hästi ei toiminud," kirjeldas Pevkur.

"Lugesin lennukis hommikust lehte, kui hakkas maandumine ja avastasin, et Kärdla lennujaam on suurem, kui ta kunagi varem on olnud ja ka Kärdla linn on kasvanud oluliselt suuremaks. Ja siis selgus, et maandume Tallinnas, sest neil oli mingi tehniline mure," sõnas Pevkur.

Ministri sõnul on raske hinnata, kui kaugele lennuk jõudis, enne kui otsa ringi keeras, sest väljas oli pime. "Tundus, et olime poole maa peal," märkis minister.

Kui selgus, et lennuk enne kolme-nelja tundi õhku tõusta ei saa, otsustas sotsiaalminister autoga saarele sõita, sest kell üks oodati teda juba Hiiumaa haigla avamisele. Hiljem selgus, et Avies täna Kärdlasse ei jõudnudki.

Aviesi regulaarlendude müügijuht Inga Rjazanova ütles Delfile, et Kärdla lennuk tõusis küll õhku, kuid pöördus kümne minuti pärast tagasi, kuna meeskond avastas, et temperatuurinäidikud on tõusnud liiga kõrgele.