Küsimusele, kas ministeeriumil on seoses õnnetusega plaanis teha erakorralisi rahaeraldusi, vastas Pevkur, et varemgi on arutatud alushariduse osutajate riigi rahastamise alla toomist, kuid siis on leitud, et see pole otstarbekas ning mõistlikum on lasteaedu siiski rahastada omavalitsuse tasandil.

Pevkur sõnas, et lasteaedade turvalisuse tagamisel on küsimus omavalitsuste prioriteetides, mitte rahastuses. Minister märkis, et omavalitsus saab valida, kas investeerib ausammastesse ja propagandasse või lasteaedadesse. „Lasteaed saab väga palju ära teha, kuid esmane kohustus on omavalitsusel, et vaadata, millises seisus on mänguväljakud ja vahendid,“ rõhutas Pevkur.

Minister märkis ka, et eelmisel aastal andis sotsiaalministeerium käsu hinnata tervisekaitsenõuete täitmist lasteaedades ning ohuteguri leidmise korral oli kaks valikut: ohtlik koht kas korda teha või kõrvaldada. Näiteks tõi Pevkur, et kahe-aastaste lastega rühmas ei tohi olla väikseid legoklotse.

Ajakirjaniku kommentaarile, et väga paljudes lasteaedades on jätkuvalt Nõukogude ajast pärit inventari, vastas Pevkur, et see ei tähenda, et asi on ohtlik. „Ka lasteaias, kus minu lapsed käivad, on Nõukogude ajast pärit redel,“ märkis minister ja lisas, et see redel on korralikult hooldatud ja värvitud ning võimaliku kukkumise pehmendamiseks on maapinnale ka liiv pandud.

Minister avaldas Laagna Rukkilille lasteaias hukkunud poisi vanematele, lähedastele ja sõpradele kaastunnet. Pevkur lisas, et ära tuleb oodata kriminaaluurimise tulemused.