Tallinna haridusamet moodustas seoses eile Laagna Rukkilille lasteaias juhtunud õnnetusega kriisikomisjoni, teatas haridusamet.

Täna Tallinna lasteaedade mänguväljakute olukorda üle vaadates keskendutakse eelkõige vanadele raudkonstruktsioonidele, samuti jälgitakse uute mänguväljakute vastavust algsele olukorrale.

Kriisikomisjon kontrollib muuhulgas ka seda, kas lasteaedades on läbi viidud hindamiskriteeriumitele vastav mänguväljakute riskianalüüs. Käesoleva aasta kevadel korraldas Tallinna haridusamet lasteaedadele Eesti haigekassa projekti „Kodu- ja vabaaja vigastuste vältimine Tallinnas“ raames koolituse „Töökeskkonna riskide hindamine lasteaias“.

Koolituse eesmärgiks oli tõsta koolieelsete lasteasutuste personali suutlikkust Töötervishoiu- ja tööohutuse seaduse alusel nõutud töökeskkonna riskianalüüsi teostamisel. Koolitaja Kristi Jõeorg (tööohutusspetsialist, OÜ Riskianalüüs) käsitles ka laste kui klientide ohutust. Koolitusel osales 80 lasteaeda, materjalid on Tallinna haridusameti kodulehel kättesaadavad kõigile lasteaedadele.

Lasteaedade juhatajad on saanud ülesande piirata kõik mänguväljakutel ohtlikuna tunduvad vahendid ning sinna lapsi mitte lubada.

Laagna Rukkilille lasteaeda nõustab kriisipsühholoog.