Ameti juhi kohale kandideerijate avaldusi võetakse vastu kuni 24. novembrini, teatab ajaleht Viru Prospekt.

Ka Luigas kavatseb konkursist osa võtta. Ta kinnitab, et ei ole minutikski kahelnud selles, et tema esinemised linna majanduses esinevate probleemide teemal (mis on kuritegude piiril või ületavad selle), viivad just selleni, et ta tahetakse ametist kõrvadada.

„Kui valitsemissüsteem korda seada, milles ma kahtlen, siis jääksid mõned inimesed, kes on seni oma taskud linna omadega segi ajanud, tühjade kätega. Seda ei saa nad endale lubada,“ ütles Luigas.

„See, mis praegu toimub, pole miski muu kui tunnistajale surve avaldamine,“ sõnas hetkel veel ameti juhi kohuseid täitev Luigas. „Kõik, mis ma räägin, on ju tõsi. Mõned neist rikkumistest, millele ma ühiskonna tähelepanu pöörasin, on episoodid, mis viisid kriminaaljuurdluseni, milles ma esinesin tunnistajana. Ma arvan, et minu vastu suunatud kampaaniat alustati eelkõige seetõttu, et sundida mind andma neid tunnistusi, mis on kasulikud kahtlusalustele.“

Luigas lükkab ümber kuuldused, mille kohaselt sunniti teda seestpoolt õõnestama Narva haldussüsteemi õiguskaitseorganite rahadega. Viimased olevat Luigase väidetavalt valiku ette pannud: kas hakata aktiivselt linnavalitsuse sees korruptsiooniga võitlema või muutuda tunnistajast kahtlusaluseks. „Minu südametunnistus on puhas ja just seetõttu võin ma endale tõe rääkimist lubada,“ ütles Luigas.

Luigas ütles, et kui tulevane konkurss tekitab kahtlusi objektiivsuses, kavatseb ta kindlasti selle tulemused vaidlustada. Kui tal ei õnnestu linnaameti juhi kohale naasta, lubab ta korruptsiooniga võitlemist jätkata teises staatuses.

Luigase mäss algas sellest, et ta lubas endale algatada karistusmeetmeid firmade vastu, mis ei täitnud linnaga sõlmitud lepingute tingimusi. Trahvide kogusumma ulatus 141 000 euroni. Pärast seda kutsus linnavolikogu revisjonikomisjon Luigase selgitusteks oma istungile. Luigas saabus sinna ettevalmistunult ja osutas veel paljudele puudustele, mis tõid linnale märkimisväärset kahjumit.

Varsti selgus, et proua Luigas teeb oma haldusalas halba tööd (näiteks remonditakse tema tõttu halvasti teid) ja kaheksa linnavolikogu liiget palusid Narva linnapeal Tarmo Tammistel ta ametist tagandada ja korraldada ametikoha täitmiseks uus konkurss. Linnapea rahuldas selle taotluse ja ütles ajakirjanikele, et konkurss on hea vahend konfliktiolukorra lahendamiseks.

Konkursi komisjoni, mis kandidatuurid üle vaatab, kuuluvad lisaks linnapea Tammistele linnasekretär Ants Liimets, abilinnapea Natalja Šibalova, volikogu liige Ago Silde ja linnavarade komisjoni liige Andrus Tamm.