"Eurost on olnud palju kasu ka meie lihtsatel inimestel, eriti nendel inimestel, kes võtsid oma laenud eurodes," rääkis peaminister riigikogu saadikute küsimustele vastates. 

 Peaministre tuletas meelde, et 90 protsenti krooniajal võetud laenudest olid eurodes. "Kui jälle räägiti krooni kursi devalveerimisest, siis need inimesed, kes olid oma laenud võtnud eurodes, muutusid närviliseks.Nii et kõigi nende hinges, kes oma laenud võtsid eurodes, on nüüd rahu. Nad teavad, et nad peavad tagasi maksma täpselt samamoodi eurodes ja mingisugused kursimuutused neid kuidagimoodi ei ähvarda." 

Ansip kinnitas ka, et  teades praegu Kreeka kriisi  ja muudki, mida euroalaga liitudes veel ei teatud, on ta endiselt täiesti veendunud, et Eesti liitumine eurotsooniga oli õige ja oli Eestile kasulik.

"Ma mõistan ka neid, kes praegu deklareerivad, et nende sihiks on liituda eurotsooniga nii pea, kui võimalik. Viimati kuulsime näiteks möödunud neljapäeval Läti peaministri avaldust selle kohta, et Läti kavatseb täita kõik Maastrichti kriteeriumid, selleks et liituda eurotsooniga 1. jaanuarist 2014. Ja selliseid riike on veel ja veel."