Samuti kätkeb ainuvõim endas korruptiivseid ohte, sest puudub koalitsioonidele omane sisemine kontroll, rääkis Anvelt. Küsimusele, kuidas suhtub SDE võimalikku võimupöördesse Tallinnas, kus moodustaks koalitsiooni sotsid, IRL ja Reformierakond, vastas Anvelt, et sotsiaaldemokraadid on valmis kandma Tallinnas võimuvastutust, kui see võimaldab ellu viia meie jaoks olulisi programmilisi seisukohti.

"Teisisõnu - igasugune koalitsioon eeldab kõigilt võimalikelt osapooltelt nii tahet kui ka võimalusi oma maailmavaateliste ideede elluviimiseks," lisas ta.

"Me oleme realistid - võimupööre pole Tallinnas täna sisuliselt võimalik, kuna Keskerakond omab volikogus selget ülekaalu. Ebareaalne on ehitada võimule tulekut ülemeelitatud ja heitlikele ülejooksikutele. See ei taga ka mingit poliitilist stabiilsust."

Anvelti sõnul järgmiste kohalike valimiste eel ilmselt ühise platvormiga väla ei tulda. "See on vähetõenäoline, kuna erakonnad on maailmavaateliselt erinevad ja esindavad teatud osa linnaelanike huvisid. Välistatud pole aga valimiseelsed konsultatsioonid ja läbirääkimised erinevate pooltega. Igal juhul on SDE eesmärgiks olla järgmistel kohalikel valimistel Tallinnas juhtiv poliitiline jõud."

Anvelti sõnul on Jaak Juske püsimine Tallinna volikogu aseesimehena igati mõistlik. "SDE väljendas oma seisukohta Keskerakonna juhi ja Tallinna linnapea suhtes eelmise aasta lõpus, kui idarahaskandaali tõttu lahkuti Tallinna võimukoalitsioonist. Jaak Juske töötab volikogus opositsiooni esindajana, tema ametipost pole mingilgi määral mõjutanud sotsiaaldemokraatide otsustusprotsessi Tallinna volikogus."

Anvelt rääkis, et volikogu aseesimehe juures toimuvad muuhulgas kaks korda kuus ka opositsioonierakondade kohtumised, kus lepitakse volikogu istungiteks kokku kooskõlastatud käitumine. "Oleme jätkanud erakonna programmist ja erakonna Tallinna piirkonna juhatuse otsustest tuleneva poliitika elluviimist. Peame igati mõistlikuks olukorda, kus linnavolikogu aseesimehe koht kuulub opositsiooni esindajale. Tallinn eristub selles osas teistest Eesti suurematest linnadest, sh Tartust, kus kõik volikogu olulised positsioonid on jagatud ainult koalitsiooni esindajate vahel."

Anvelt lisas, et Tallinna volikogu revisjonikomisjoni juhib opositsiooni kuuluv poliitik, samuti on kahe komisjoni aseesimehed väljaspoolt võimuerakonda. Lisaks juhivad mitmeid linna halduskogusid erinevate opositsiooniparteide esindajad. See annab opositsioonile kindlasti paremad võimalused rääkida kaasa linna poliitikas. Ühtlasi näitab see püüdu järgida riigikogus kehtivaid põhimõtteid, mis puudutavad koalitsiooni-opositsiooni vahekorda nii riigikogu juhatuses kui riigikogu komisjonide juhtimisel.