"Margo Reiska saabus eile hommikul tööle," kinnitas Delfile munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand.

"Hetkel on distsiplinaarjuurdlus pooleli, juurdluse käigus selguvad kõik temapoolsed selgitused ja see lõppeb meiepoolse otsusega," rääkis Rand, et amet ei ole veel otsustanud, mis saab Reiskast edasi. Juhataja kinnitas, et hiljemalt reedeks on otsus tehtud.

Politsei pidas mupo asejuhi Margo Reiska juhitud sõiduauto kinni 17. septembri õhtul kella 23.30 ajal Tallinnas Järvevana teel politseioperatsiooni „Kõik puhuvad“ käigus.

Reiska ütles toona TV3 uudistele, et teda pandi puhuma kaks korda. "Esimene kord ei näidanud, teisel korral vist midagi näitas," rääkis Reiska. "Ma teadsin, et midagi ei saa olla," väitis mees.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva kinnitas septembris Delfile aga, et Reiska oli autoroolis joobes. „Vastab tõele, et eile õhtul kella 23.30 ajal peeti Järvevana teel politseioperatsiooni käigus kinni sõiduauto, mida juhtis Margo-nimeline mees, kes ei olnud kaine.“

Reiska jäi haiguslehele 19. septembril, kaks päeva pärast politseile joobes juhtimisega vahele jäämist. Enda sõnul oli tal puukborrelioos.

Oktoobris vaidlustas Margo Reiska politseis talle ebakaines olekus juhtimise eest tehtud väärteoprotokolli. Politsei pressiesindaja kinnitas toona Delfile, et menetlusalune isik on politseile vastulause esitanud, täpsustamata selle sisu. Politseiotsust selle väärteomenetluse osas veel tehtud ei ole, lisas ta.