Kohus leidis, et süüdistuses ei ole piisavalt arvutusi ega selgitusi, kuidas on kujunenud ilma loata kaevandatud dolokivi maht, mis on käesolevas kriminaalasjas üheks väga oluliseks tõendamiseseme asjaoluks.

Samuti ei ole süüdistuses ära toodud ulatust, mille kohta Luud pidi teadma, et kaevandamisluba puudus. Kohus leidis ka, et süüdistus on vastuoluline, millega kaasneb tõendamiseseme asjaolude tuvastamatus ja Jüri Luud tuleb talle süüks arvatud süüdistuses õigeks mõista. Ka AS Nordkalk tuleb õigeks mõista, kuna ettevõttele oli esitatud süüdistus tema juhtivtöötaja poolt ettevõtte huvides kuriteo toimepanemises.

Jüri Luud (61) oli AS Nordkalk juhatuse liige aastail 2000-2008 ning töötas firmas ühtlasi tootmisjuhina, kelle ülesandeks oli kaevandamise korrektse ulatuse, tehnoloogia ja kaevandatava maavara kvaliteedi tagamine ning ettevõtte kaevandamistegevuse juhtimine ja korraldamine.

Tema juhtimisel kaevandati ajavahemikul 2002 kuni 2008 Lääne maakonnas Hanila vallas Esivere külas üleriigilise tähtsusega Kurevere dolokivimaardla Kurevere II karjääris olemasolevate kaevandamislubadega määratud piiridest väljudes dolokivi.

Kriminaalmenetluse kulud jäävad riigi kanda, milleks on koopiate tegemise kulu 50,90 eurot, ekspertiisitasu 452,49 eurot, tunnistajale makstud kulud 46,06 eurot. AS Nordkalk kasuks hüvitatakse kaitsjale makstud õigusabi tasu 23 091,23 eurot riigieelarve vahenditest.

Kohtumenetluse poolel on õigus otsusega mittenõustumisel esitada otsuse peale apellatsioon viieteistkümne päeva jooksul alates tänasest.