Kaisteväe peastaabi pressiesindaja ütles BNS-ile, et et kolm Afganistanis NATO operatsioonil haavata saanud kaitseväelast, kes olid ravil Ühendkuningriigi Birminghami haiglas, jõudsid reede õhtul Eestisse ning läksid lennujaamast otse koju.

"Haavatud on normaalses seisus ja nad paranevad hästi," ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Kersti Lea. "Vajalikud operatsioonid ja protseduurid on Inglismaal läbi viidud. Edasine ravi jätkub järgmisel nädalal Eestis."

Helmandi provintsis teenivad kaitseväelased viisid 15. oktoobril Helmandi väekoondisesse kuuluva pataljoni lahingugrupi operatsiooni käigus läbi jalgsipatrulli oma vastutusalas, kui neid ründasid valitsusvastased. Kahes lahingukontaktis said lisaks kapral Agris Hutrofile haavata veel kolm Estcoy-12 kaitseväelast. Rünnakus haavata saanud kaitseväelastele anti esmaabi ning nad evakueeriti helikopteriga Camp Bastioni välihospidali.

Vaatamata jõupingutustele ei õnnestunud arstidel Estcoy-12 kuulipilduri abi kapral Hutrofi elu päästa ja ta suri Camp Bastioni hospidalis.

Kolm haavata saanud kaitseväelast toimetati Ühendkuningriiki Birminghami sõjaväehospidali. Kaks haavatut said vigastada lõhkekeha plahvatuses ning üks tulevahetuses.

President Toomas Hendrik Ilves andis Afganistanis lahinguülesande täitmisel langenud kapral Agris Hutrofile postuumselt mõõkadega Kotkaristi kuldristi teenetemärgi.