Terviseameti Lõuna talituse epidemioloogiaspetsialist Meelis Polakese ütles Delfile, et uuring viiakse läbi, võrdlemaks haigestumise põhjuseid haigetel ja kontrollidel ehk inimestel, kes pole kollatõvesse haigestunud.

"Kui me leiame selle erinevuse, mille poolest erineb haigete ja tervete positsioonid, siis me saame leida teatud tõenäosuse, kuidas see nakkus praegu Viljandis levib," selgitas Polakese. Kõige tõenäolisemalt levib haigus praegu kontaktnakkusega.

Uuringu läbiviimiseks on koostatud põhjalik ankeetküsitlust, mille vastuseid analüüsides loodetakse jälile jõuda kollatõve leviku põhjustele. Väga oluline on kaasata uuringusse võimalikult palju Viljandimaa inimesi.

Paberil olevaid ankeete jagab terviseameti Viljandimaa esindus, toimetades need nii asutustesse kui ka kortermajadesse, kuid soovi korral saab ankeedi täita ka internetis.

Ankeedi leiab terviseameti kodulehelt. See tuleks endale salvestada ja täidetuna edastada esimesel võimalusel või hiljemalt 15. novembriks aadressile meelis.polakese|ä|terviseamet.ee.

Viljandiga seotud haigusjuhte on siiani registreeritud kokku 81. Kõige enam haigestumisi Viljandimaal – 66, Tallinnas kaheksa, Raplamaal kolm, Harjumaal kaks ning Pärnu- ja Tartumaal üks A-viirushepatiiti haigestumine.