"Eestis on viimase kümne aasta jooksul tehtud meditsiini suured investeeringud ning meie meditsiinipersonali tase on väga hea, nii et ennekõike riikidest väljaspoolt Euroopa Liitu on huvi meile ravile tulla suur," kõneles Sõritsa Kuku raadios.

Kõneldes venelannade huvist las Eestis ilmale tuua nentis Sõritsa, et takistuseks on olukord Eesti-Vene piiril. "Piiril ei tee keegi rasedale erandit, ta võib piirijärjekorras oodata kuni 12 tundi,
seega plaaniline töö pole võimalik," rääkis Sõritsa, kelle sõnul on tema juurde jõudnud Venemaalt patsiente nii sünnititama kui operatsioonile.

"Need on hästikindlustatud inimesed, kes võtavad Tartus korteri või maja, elavad siin mitu nädalat." Sõritsa sõnul on turgu uuritud ka St.Peterburgis, kus raviteenuste hinnad on Eesti omadest kordades
kõrgemad.

"Peterburi erakliinikus maksis sünnitus 3500 eurot," võrdles Sõritsa. "Vajadus on seal suur, hinnad väga kõrged." Siiski on Sõritsa hinnagul tõenäolisem, et suurem hulk meditsiinituriste saabub meile euroliidu riikidest, mitte Venemaalt. "Need on patsiendid riikidest, kus on olemas ravijärjekorrad, aga tarvitus on patsienti ravida samal tasemel ja samadel tingimustel, mis tema kodumaal."