Bussifirma M.K. Reis-X OÜ logistik Pille Kaasik rääkis Delfile, et väikebuss asus Tamsalust Rakvere poole teele täna kell 12.20, buss oli jõudnud sõiduga Levala külla, kui tagumine vasak ratas alt ära tuli.

Kaasik sõnas, et lapsed olid juhtunust küll kohkunud ning mõned neist hakkasid nutma, kuid keegi õnnetuses viga ei saanud. Logistik märkis, et õnnetusest kuuldes saadeti tööd jätkama teine buss, nii et lapsed jõudsid ilmselt õigeks ajaks teatrisse.

Buss viidi bussifirma esindusse ning vaadati Kaasiku kinnitusel hoolikalt üle. Logistik lisas, et asjaga tegeletakse ja uuritakse, mis juhtus. Kuna hommikul kell 10 oli bussil Rakveres rehvivahetuse aeg, siis jäid logistiku hinnangul mutrid tõenäoliselt kinni keeramata.

Buss jõudis lahtise rattaga seega äpardusteta Rakverest Tamsallu lapsi peale võtma, kuid Rakverre tagasi enam mitte. „Ootame Vabriku tänava töökoja selgitust, kuid veel pole seda meieni jõudnud,” rääkis Kaasik.

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles Delfile, et politsei sai täna kell 13.09 teate murelikult lapsevanemalt, kes ütles, et lapsi vedaval bussil tuli ratas alt.

Rist lisas, et politseinikud kontrollisid infot, kuid ühtegi bussi enam ei leitud.