Rasmussen Reportsi läbi viidud küsitlus näitas, et hüpoteetiliste valimiste puhul toetaks Caini 43 ja Obamat 41 protsenti valijatest, teatab Fox News.

Tõsi küll, Caini ja Obama toetuse vahe jääb veamarginaali sisse, kuid Cain on ainuke vabariiklane, kellel on Obama vastu küsitluste järgi praegusel hetkel eduseis.

Godfather's Pizza endine juht on oma populaarsust viimasel ajal hüppeliselt tõstnud niinimetatud 9-9-9 plaaniga, mis näeb ette üheksaprotsendist ühetaolist tulumaksu, ettevõtte tulumaksu ja käibemaksu.

Virginia ülikooli poliitikakeskuse direktor Larry Sabato kahtleb Caini võimes tippu jääda.

„Võimalik, et ta annab selle kuule värvi või võibolla kahele kuule,“ ütles Sabato. „Meil on olnud viis liidrit, nii et toimuvas pole midagi ebatavalist.“

Vabariiklaste sisevõitluses jagab Cain enamike küsitluste andmetel esikohta Massachusettsi osariigi endise kuberneri Mitt Romneyga. Eelmise nädala küsitluse järgi olid Cain ja Romney täiesti võrdsed.

Kuigi Cain ei ole kunagi üheski valitud ametis olnud, rõhutab ta oma väljastpoolt tulija lähenemist plusspunktina.

Vanemaealiste valijate hulgas juhtis Cain Obama vastu 16 protsendiga ja sõltumatute hulgas 19 protsendiga. Obamale kaotab ta aga naiste ja registreeritud parteilaste hulgas.